Kan någon hämta ut mitt paket i mitt ställe?

Ja. Om du använder PostNord som fraktsätt så legitimerar du dig helt enkelt i PostNords app och skickar vidare en QR-kod till personen som ska hämta ut paketet i ditt ställe. Du måste vara registrerad i appen för att detta ska fungera.

Vid leverans till paketbox fungerar det lite annorlunda:

• Mottagaren blir aviserad om att det finns ett paket att hämta genom PostNord App.
  • Mottagaren väljer antingen att själv hämta paketet eller skicka en elektronisk nyckel till någon annan.
  • Det hela hanteras via PostNord App, men nyckeln kan sedan skickas via sms, Messenger, mejl eller någon annan elektronisk kanal.
  • Mottagaren av nyckeln behöver ha PostNord App samt ett konto hos PostNord, som går att skapa i appen. Om så är fallet är det därefter bara att hämta ut paketet.